Locul de joaca(part II)


Alt tovaras a fost Edi,negresit “Cioara” noastra,si nu pentru ca era tigan,ci pentru ca avea o piele extrem de inchisa la culoare. Edi era cel mai indraznet dintre toti,si din gura lui plecau injuraturi exotice ,cu fasole,butoaie,ceara,biserici,varza,si cuvinte de care nu mai auzisem precum “futabil” :))) Printre preferintele lui notez varza si fundurile mici. :))))) Momentul de neuitat a fost acela cand a jucat la bustul gol o partida de tenis,cand afara era furtuna doar ca sa impresioneze nu stiu ce vecina . Vecina s-a mutat curand si Edi s-a imbolnavit :))))))
Dintre cei recenti,ii mentionez pe :
Cosmin – alias “Coi”,”Coifin” sau “Herr Koi” .Cel care ma amuza cel mai mult si unul din cei pe care ii vad si acum foarte des. In toti anii el s-a schimbat cel mai putin,si la inaltime cat si la infatisare.  Avea un ras infectios si multe discutii s-au purtat “la piatra” ,adica la el la poarta. Pe Cosmin l-am vazut plangand cel mai des. De asemenea,avea o reputatie de mincinos notoriu,asa incat era salutat cu “Ce mai minti ba azi?” :))) =))=))
Cristi – sau “Banana”,”Ben”,”Beni”,etc. Daca as spune ca era o mamaliga nu as fi foarte departe de adevar,dar era o mamaliga amuzanta. A venit ultimul pe strada si a plecat dupa cativa ani ,dar inca tinem legatura. Mereu era luat la misto de catre Cosmin si cauza amuzamentul tuturor.  Mai nou s-a vopsit si a devenit mult mai inalt.
Gabi – “Sgabearta”,”Gubi”,”Bronto”,etc. Imposibil de uitat pentru Cosmin datorita celor doi dinti din fata. De asemenea,tot Cosmin radea de obiceiul tatalui (adoptiv al) lui Gabi de a-l pune pe acesta sa care boltari in fiecare zi,sau sa spele masina. Replica binecunoscuta era “Gabi,la munca!”,pe care toti au imitat-o. La fotbal,Gabi se comporta ca un barbar,ceea ce i-a atras porecla de “berserker” de la mine. Deviza lui era “faulteaza acum,gandeste mai tarziu.”. Iar la tenisul cu piciorul era jale :)) In cele din urma,Gabi a intrat la un liceu de arte. Per total este omul cu care tin legatura cel mai des.
Adelin – “Bula” ,”Bulici”,”Bulici cu cracii mici” (toate Cosmin.)
Cel mai mic dintre noi. Se specula ca era fiu de tigan. De neuitat este momentul in care Bula,cocotat pe o baraca,a aruncat cu o nuca in spinarea cocosatului si irascibilului mos Aldescu,iar acesta l-a urmarit pana la poarta cu un ciocan. Apoi i-a gaurit poarta timp de o jumatate de ora. Iar apoi,pedeapsa lui Bula : legat de burlan,in pielea goala pe timpul unei furtuni,Bulisor urla ca apucatu’.
In partidele de tenis era imprevizibil,si avea obiceiul sa dea cu capul in absolut orice minge ,chiar si in cele foarte joase.
Multe clipe frumoase le-am petrecut in compania acestor oameni,inclusiv perioada “conceperii” acestei insemnari. Bica castiga bani mai ales din fraude pe Internet 😉 Dragos isi petrece multa vreme la cluburi de internet. De Edi nu mai stiu nimic. Cosmin a devenit un fustangiu notoriu,dar e tot simpatic. Iar cu Gabi si Banana ma intalnesc prea des.
In locurile de joaca nu mai e nimeni. Si nimeni n-o sa-i aduca inapoi. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: