Ziua de dinaintea zilei


Ieri eram copilas cu un fes ridicol in capul in care aveam ceva mai mult par ca azi. Tineam vioara in mana ca pe o chitara si asteptam sa mi se faca poza legendara in alb-negru. Tata avea mustata si era inca la nivelul de 3 pachete de Carpati pe zi.

Era ziua dinaintea zilei in care am dat foc la covorul din camera mea din simplul motiv ca “nu cred c-o sa ia foc” 
         Asta cu covorul era ziua dinaintea zilei in care tata imi arata pentru prima oara colectia lui de benzi desenate,care si ea era ziua de dinaintea zilei in care tata a decorat peretele bucatariei cu niscaiva supa,supa care in opinia lui era “apa chioara” si in opinia mea era prea fierbinte. Barbatii,intotdeauna perfectionisti. In urmatoarea zi,mama mi-a dat primii bani de buzunar.
Primele patru clase la Scoala nr. 39 parca au trecut intr-o zi. Liniute,bastonase,citit,scris,mustrare din partea invatatoarei ca nu ma spal in urechi. Dupa-amiaza,mama a fost chemata la scoala,dar nu s-a suparat din cauza asta. Au mai urmat niste bastonase,apoi niste adunari,scaderi,inmultiri,primul S(suficient) dupa un lung sir de B(bine),din nou mama nu s-a suparat. Primul caiet universal,prima colega de banca intelegatoare,dar care ma batea de-mi sareau capacele la primul comentariu nelalocul lui, al 2 lea S,primele adunari intre colegii de clasa,prima iubire impartasita de toti dar pana la urma neimpartasita pentru toti, excursii,promisiuni,geniala “fraza” Vaporul-Copac si geniala FRAZA “a da apa la soareci“,care de fapt nu e fraza si care eu credeam ca inseamna,literalmente,a da sa bea la soareci apa,primele benzi desenate cu si despre Gogu,un coleg despre care legendele urbane spuneau ca e nebun de legat,spin-off-ul benzilor desenate cu Gogu,avand acum un nou personaj central,MARIA,colega sa de banca si responsabila pentru mazgaliturile de pe spatele acestuia,prima si ultima meditatie la matematica,profesorul murind ulterior (imi pare rau ca a murit,si ca ma bucur ca am scapat de meditatii. Era un om cumsecade totusi). Si toate intr-o zi.
Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. shushu
    Oct 13, 2008 @ 17:16:06

    :))))) tareee:D ><

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: